"EL FADRINET"

En la web de l'Ayuntament trovem un nou pastis "el fadrinet" que promocionará Castelló i les seues festes, reproduix la presentació que es fa d'aquest pastis i diu aixi:

" L´alcalde de Castelló, Alberto Fabra, junt amb la reina de les festes de la Magdalena, María Paz Lázaro, ha presentat hui el dolç típic de les festes de la Magdalena ‘Fadrinet´, que promocionarà la gastronomia i la literatura tradicional castellonenc.

El ‘Fadrinet´, que té forma redona i pot fer-se en diferents grandàries, s´adorna amb la imatge de l´ermita de la Magdalena i que s´ha posat hui a la venda en diferents forns i pastisseries castellonenques pertanyents al Gremi de Forners que compten amb el distintiu de forn tradicional, ja que s´ha convertit en el dolç que millor identifica els castellonencs i les seues festes fundacionals.

A més, s´elaboraran unes targetes per a repartir amb el pastís en què es recorda que el ‘Fadrinet´ està creat amb els ingredients que més li agradaven al Tragapinyols, l´heroi de la mitologia castellonenca a què més li agradava menjar, per la qual cosa el naixement del ‘Fadrinet´ es lliga a la història castellonenca donant a conéixer també la riquesa literària de la ciutat.

En este sentit, cal recordar que Tragapinyols té la capacitat de menjar tots els fruits amb os que desitge, emmagatzemar-los en el seu estómac i disparar-los com cada un imagina a manera de metralleta contra els seus enemics. En el llibre de Josep Pascual Tirado, Tragapinyols ingerix gran quantitat d´albercocs per a lluitar contra el príncep de Garxolí en la batalla del Castell de Montornés, nombroses ametles en la batalla per a conquistar les Illes Columbrets i licors anisats en la recepció que el ReI Barbut fa als cavallers de l´Orde de Sant Cristòfol de la que forma part. Estos tres ingredients (les orellanes d´albercoc, l´ametla i l´anís), amb els que està elaborat el deliciós ‘Fadrinet´, i als que se suma el moniato, la mistela, les figues i els pinyons, entre altres exquisitats pròpies de la terra.

Per a iniciar la campanya promocional del pastís, que ha sigut registrat pel Gremi de Forners, l´entitat ha dissenyat uns cartells que es podran veure en tots aquells forns i pastisseries que comercialitzen el dolç. A més, l´objectiu de l´entitat és continuar col·laborant amb l´Ajuntament de Castelló en la promoció del pastís fora de les fronteres de la província com nova ferramenta turística de la ciutat."
No hi ha imatgen encara en Internet d'aquest dolç.

Vacios

Sabes que es lo malo de vivir una vida vacía ? Pues que solo la puedes llenar con ficción o terminar de vaciarla precipitándose al vacío.  L...